Stopite v stik z nami…

Get Interactive – Interact, don’t distract.

  • en
  • sl

Programatično oglaševanje

Učinkovitejši in hitrejši doseg ciljnih skupin.

Ob pravem času, na pravem kanalu, s pravim sporočilom in za pravo ceno.

HITRO & ENOSTAVNO

Vaše sporočilo hitro in učinkovito posredujemo prek različnih oglasnih formatov na številnih domačih in globalnih medijih.

NAPREDNA ANALITIKA

Z naprednimi orodji analiziramo uporabnikovo vedenje na spletnih straneh in optimiziramo ponudbo in oglaševanje.

NAPREDNO CILJANJE

Lastna baza z interesi uporabnikov nam omogoča učinkovitejši doseg željene ciljne publike.

STROKOVNA PODPORA

Izkušena ekipa vam je vedno na voljo pri svetovanju in izvedbi učinkovitega programatičnega oglaševanja.

PROGRAMATIČNO OGLAŠEVANJE

Programatično oglaševanje ni več prihodnost, je tukaj in zdaj. Enostavno upravljanje kompleksnih kampanj iz enega mesta, podatki v realnem času, napredna statistika, ki nudi natančen vpogled v učinkovitost oglaševanja: vse to nam omogoča znaten prihranek tako v času kot v kot bolj učinkovitem zakupu. V Get Interactivu smo v kratki življenjski dobi te hitro rastoče panoge pridobili že mnogo izkušenj na tem področju in spisali že veliko uspešnih zgodb. Sodelovanje z večimi ponudniki programatične tehnologije nam omogoča, da lahko vedno najdemo učinkovito in prepričljivo kombinacijo.

SLOPEX MREŽA

Slopex je portfolio slovenskih spletnih medijev na katerih je mogoče programatično oglaševati. Na eni strani ponujamo premium pozicije/formate za branding oglaševalce, ki zagotavljajo visoko izpostavljenost in vidnost, na drugi strani pa odlične performance formate/pozicije, ki so bolj konverzijsko/ciljno usmerjeni. Učinkovitost oglaševanja znotraj portfelja zagotavljamo z lastno bazo z interesi uporabnikov in številnimi ostalimi naprednimi možnostmi ciljanja.

Imate dodatna vprašanja na temo Programatično oglaševanje?

Vprašajte nas
Samo
Samo Sedej

Performance Guru
“Create, test, optimize, repeat”

Vodja programatičnega oglaševanja:

Strokovnjak z dolgoletnimi izkušnjami na področju digitalnega oglaševanja.

Programmatic FAQ

“Real-time bidding” (RTB) oziroma avkcijski zakup v realnem času predstavlja prodajo oglasnega prostora preko dražbenega modela. To omogoča hiter in enostaven zakup oglasov glede na ponudbo prostora in povpraševanje po njem.

“Real-time bidding” (RTB) oziroma avkcijski zakup v realnem času zagotavlja ne le boljšo uporabniško izkušnjo in višjo donosnost naložb za oglaševalce, temveč tudi več prihodkov za založnike. Metoda omogoča prikazovanje spletnih oglasov svojemu zakupljenemu občinstvu za svojo marketinško kampanjo in vložek.

Oglaševalci in agencije lahko posamezne prikaze zakupijo glede na navade posameznega potrošnika, kar jim omogoča prikazovanje pravih oglasov tudi izbrani ciljni skupini. Pri tem uporabljajo “Demand Side Platform” (DSP), samopostrežno orodje oziroma tehnologijo, ki jim omogoča iskanje oglasnega prostora in sodelovanje v dražbenem modelu zanj.

Založniki ponudijo svoj razpoložljivi oglasni prostor in pri tem uporabljajo “Supply Side Platform” (SSP), ki optimizira njihov inventar tako, da dosega najboljšo ceno zanje. Za založnike to predstavlja večjo učinkovitost in natančno ciljanje po vnaprej določenih parametrih, uporaba teh podatkov pa omogoča dodatno monetizacijo.

Pri zakupu ciljne publike je omogočena segmentacija občinstva glede na spol, starostno skupino, geografsko lokacijo, skupino s podobnimi interesi, željami in preferencami. Uporabnikom, ki so znotraj izbrane ciljne skupine se torej oglasi prikazujejo glede na njihovo zanimanje in iskalne navade.

RTB vsebuje metodo retargetiranja z uporabo piškotkov uporabnikov, ki jih lahko sprejmejo ob obisku vsake spletne strani. S tem za seboj puščamo sled naših nakupovalnih navad, obiskanih spletnih strani, vsebin, ki nas zanimajo, iskalnih ključnih besed. Z retargetingom se uporabnike, ki so že obiskali določeno spletno stran, ponovno poišče in se jim prikaže oglas glede na njihov prvotni izkazani interes.

Licitacijo oglasnega prostora v realnem času (RTB) ne moremo enačiti s programatičnim zakupom, saj predstavlja le eno izmed funkcionalnih metod programatičnega zakupa. RTB je del koncepta programatičnega trgovanja z digitalnim oglasnim prostorom, pri programatičnem zakupu pa gre za širši pojem avtomatizacije vseh faz nakupnega procesa in prodaje oglasnega prostora, ki poda pravo oglasno sporočilo pravim uporabnikom v realnem času in po ceni, ki so jo v tistem trenutku pripravljeni oglaševalci ali agencije plačati za posamezni prikaz. Direktni programatični zakup zakupnikom in blagovnim znamkam prinaša več transparentnosti; prav tako je nadzor nad kampanjami v realnem času na trg vnesel več sprememb in dinamike; do leta 2019 pa naj bi se delež programatičnega oglaševanja na mobilnih napravah dvignil na 85,2 odstotka.

Ideja programatičnega zakupa je predvsem povečanje učinkovitosti in avtomatizacija procesov preko vseh digitalnih kanalov in naprav. Tako se z brisanjem “meja” med napravami in kanali izbrišejo tudi meje med delitvijo oglaševalskega proračuna, namenjenega za posamezno kampanjo.

Preberite več na

SHIFT2ONLINE

Programatično oglaševanje na našem blogu.